Vinst - vad finns det för alternativa drivkrafter?

I söndags sände Filosofiska rummet i Sveriges radio P1 ett program om vinst. Vad betyder vinst? Finns det bra och dålig vinst? Och vad finns det för alternativa drivkrafter? I programmet deltar filosofen Joakim Sandberg och ekonomerna Pernilla Ström och Lin Lerpold.

Joakim Sandberg har blivit tilldelad forskningspengar från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse för att ta fram en ny teori där målet är att utveckla fördelningen av ansvar i samhället, vilken ställer högre krav på finansiella aktörer och marknader. (Kul!)

 

Här kan du lyssna på programmet (och höra vad som händer när ekonomer och filosofer möts).

Nästa vecka kommer jag skriva första inlägget på en miniserie om den rationella människans uppkomst och förfall.

Hälsningar

Elin Helander